in

Nakon slika na WhatsApp dolaze i HD videozapisi!

Prošle sedmice WhatsApp je objavio ažuriranje za svoje iOS i Android aplikacije koje su omogućile novu opciju za slanje slika visoke rezolucije s manje kompresije . I kao što je Meta obećala, slična opcija za slanje videa u HD rezoluciji sada se uvodi za korisnike WhatsAppa.

Slično fotografijama, nije bilo mogućnosti odabira razlučivosti videa poslanih putem WhatsAppa. Aplikacija je automatski komprimirala sve videozapise i smanjila njihovu rezoluciju na 480p, što je vrlo nisko prema današnjim standardima. Iako to rezultira manjom datotekom koja troši manje podataka i kraće se učitava, kvaliteta videozapisa nije dobra.

Ali s najnovijim ažuriranjem WhatsAppa, korisnici će primijetiti novu opciju za slanje HD videa, baš kao što je Meta prošlog tjedna počela nuditi za fotografije. Dodirom gumba razlučivosti prije slanja videa korisnici mogu birati između standardne kvalitete i HD kvalitete.

Ako odaberete standardnu ​​kvalitetu, WhatsApp će komprimirati i poslati video u razlučivosti 480p. Ova opcija može biti korisna ako koristite sporu internetsku vezu ili imate ograničene podatke. Ali uz opciju HD kvalitete, videozapisi se šalju u razlučivosti 720p – što je još uvijek mnogo niže od 1080p ili 4K, ali ima puno prihvatljiviju kvalitetu.

Prije nego što pošaljete sliku ili video, WhatsApp će vam pokazati veličinu datoteke za svaku dostupnu opciju. Naravno, ako stvarno želite slati medije u njihovoj izvornoj razlučivosti, samo ih pošaljite kao dokumente i WhatsApp će poslati izvorne datoteke bez ikakve kompresije.

Kako biste dobili pristup ovim značajkama, provjerite imate li najnoviju verziju WhatsAppa instaliranu na svom uređaju. WhatsApp je besplatno dostupan u vašoj trgovini aplikacija . Imajte na umu da može proći neko vrijeme dok se nova značajka ne pojavi na vašem uređaju.