in

Microsoft napokon uklonio dosadnu značajku iz Windowsa

Windows 11 ima promjenu u testiranju koja će obradovati svakoga kome je dosadilo da se Edge pojavljuje prilikom otvaranja određenih poveznica u OS-u, unatoč tome što nije zadani preglednik.

Sigurno ste upoznati sa scenarijem u kojem otvorite vezu putem komponente sustava Windows – što znači negdje u izborniku sustava Windows 11, možda poveznicu za pomoć na primjer – i ona pokrene Edge, umjesto vašeg odabranog omiljenog web preglednika .

Ne postoji način da se izmijene ni te postavke, ali u pretpreglednoj verziji 23531 koja je objavljena krajem prošlog tjedna na kanalu za testiranje Dev, Microsoft ju je promijenio tako da ove komponente sustava koriste vaš zadani preglednik, kao što bi i trebale.

Kao što post na blogu za međuvreziju 23531 jasno kaže: “U Europskom gospodarskom prostoru (EEA), komponente sustava Windows koriste zadani preglednik za otvaranje poveznica.”

Nadamo se da će ova značajka s vremenom svjedočiti širem regionalnom predstavljanju – radi se o malom podešavanju koje će definitivno smanjiti faktor neugodnosti pri korištenju Windowsa 11 .

Ipak, ako povratne informacije budu dovoljno pozitivne, možda će softverski div poslušati i svejedno proširiti ovu promjenu, čak i ako je to na neki način iznuđen potez u Europi.

Na drugom mjestu u međuverziji 23531, Microsoft je ponovno postavio flyout za pretraživanje kada mišem prijeđete preko okvira za pretraživanje na programskoj traci – nije nešto što će svi cijeniti. Dobra vijest je da ovu funkciju možete isključiti ako vam smeta.

Kao i uvijek s testnim verzijama sustava Windows 11, nema jamstva da će značajke koje su isprobane u ranijim pregledima biti dio konačne verzije OS-a