in

Microsoft predstavio svoju alternativu Photoshopu

Microsoft Designer je prvi put najavljen u listopadu 2022. kao novi alat za dizajn koji pokreću generativne AI značajke. Napokon su lansirali svoju javnu pretpreglednu verziju u travnju 2023. Danas je Microsoft objavio da je Designer dostupan kao potpuno integrirana značajka u pregledniku Edge za američko tržište.

Microsoftov post na blogu navodi:

Uz Designer in Edge sada možete stvarati zapanjujuće vizualne dizajne sa samo nekoliko klikova, izravno iz prozora preglednika. Dok ste na Edgeu, jednostavno idite na bočnu traku i upotrijebite ikonu + da pronađete Designer kako biste započeli rad. Nakon što ste ga omogućili, u traku za pretraživanje jednostavno upišite ono što želite stvoriti – poput ključnih riječi s temom/naslovom vašeg događaja – i Designer će generirati zadivljujuće opcije vizualnog dizajna među kojima možete birati, uključujući čak i jedinstvene slike s DALL-E tehnologijom. Od tamo ih možete spremiti ili kopirati i koristiti na svojim pdruštvenim mrežama.

Možete saznati više o tome kako koristiti Designer u Edgeu na njihovoj stranici za podršku . Značajci možete pristupiti klikom na ikonu “+” na bočnoj traci, a zatim uključivanjem opcije Microsoft Designer za prebacivanje.

Stranica za podršku kaže da će Designer biti besplatan za korištenje u trenutnom javnom pregledu, ali kada postane opće dostupan, pristup nekim značajkama trebat će dodatno platiti. Također nema riječi o tome kada će Designer biti dostupan u Edgeu izvan SAD-a.

Microsoft je također najavio da je dodao neke nove funkcije za Bing Chat AI chat bot u pregledniku Edge.