in

Xiaomi 14 serija mogla bi određeno vrijeme biti ispred konkurencije

Xiaomi je krajem prošle godine u Kini predstavio Xiaomi 13 flagship seriju, a očekuje se da će otprilike u istom periodu ove godine biti predstavljena Xiaomi 14 serija. Prema najnovijim detaljima, ova serija mogla bi određeno vrijeme biti ispred konkurencije u jednom segmentu.

Qualcomm svoj flagship čip svake godine predstavlja na Snapdragon Summitu. Ove godine bit će predstavljen Snapdragon 8 Gen 3, a prema novom izvještaju, Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro bit će prvi telefoni s ovim čipom.

Dalje se prenosi da će ova dva telefona biti isporučena sa Androidom 14 i Xiaomijevim MIUI 15. Podsjećamo da je prvi telefon sa Snapdragon 8 Gen 2 čipom prošle godine bio Vivo X90 Pro+, ali čini se da će ove godine Xiaomi biti ispred Vivo-a u tom smislu.

Jedna od zanimljivijih informacija u pogledu Xiaomi 14 serije, a koja se pojavila krajem prošlog mjeseca, jeste ona da će Xiaomi 14 serija navodno dobiti i novog člana – Xiaomi 14+.

Kada je riječ o specifikacijama Xiaomi 14 Pro+ telefona, prenosi se da će ovaj telefon stići sa četiri Leica optimizovane kamere na zadnjoj strani, te će se žestoko približiti Xiaomi 14 Ultra telefonu.

Što se tiče detalja o ostala dva gore navedena Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro telefona, ranije je otkriveno da će Pro model stići sa četverostruko zakrivljenim ekranom sa ultratankim okvirima oko ekrana. Pri vrhu ekrana nalazi se rupica s prednjom kamerom, dok će se ispod ekrana naći skener otiska prsta. Na desnoj bočnoj strani nalaze se tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja, te tipka za kontrolu glasnoće. Navodno će telefon imati 5000 mAh bateriju s podrškom za brzo punjenje od 90 W i 120 W, što znači da će stići u dvije verzije.