in

Xiaomi Smart Band 8 uskoro stiže globalno! Poznata moguća cijena

Xiaomi je na proljeće ove godine predstavio Xiaomi Smart Band 8 u Kini, a napokon je kompanija odlučila da ovaj pametni sat donese i van Kine.

Iako Xiaomi još nije objavio datum predstavljanja ovog uređaja, na jednoj poljskoj online prodavnici nazvanoj X-kom pojavio se Xiaomi Smart Band 8. U međuvremenu je on obrisan, ali neko je uspio da snimi ekran.

Tako stoji da će Xiaomi Smart Band 8 biti dostupan za kupovinu preko X-koma i to od 03.10.2023. godine. Cijena uređaja bit će 199 PLN, što je oko 45 EUR.

Očekuje se da Xiaomi u narednim danima objavima datum predstavljanja ovog uređaja, a moguće je da on bude predstavljen zajedno sa Xiaomi 13T serijom početkom sljedećeg mjeseca.

Xiaomi Smart Band 8 specifikacije

Ovaj pametni sat posjeduje modul u obliku pilule, koji sadrži 1,6-inčni AMOLED ekran. Stopa osvježavanja ekrana je 60 Hz, a maksimalna svjetlina 500 nita. Tu je i podrška za Always On Display, a Xiaomi će ponuditi veliki izbor watchface-ova.

Nova generacija pametne narukvice donosi promjenu koncepta remena. Naime, Xiaomi je odlučio prepoznatljivi remen odbaciti u korist remena različitih veličina i vrsta, ovisno o željama korisnika. Dodatno, može se koristiti i kao privjesak, te staviti i na cipelu, odnosno na pertle.

Iz Xiaomija su na predstavljanju naveli da će Band 8 pružiti 16 dana trajanja baterije sa jednim punjenjem.

Band 8 dolazi i s ugrađenim igrama, kao što su Sudoku i 2048, a uz povezivanje s pametnim telefonom, ponudit će i obavještenja s telefona, prikaz vremenske prognoze i još mnogo toga. Band 8 posjeduje senzor za mjerenje nivoa kisika u krvi. Tu je i senzor otkucaja srca, praćenje spavanja, praćenje menstrualnog ciklusa kod žena itd. Pored toga, Band 8 mjeri i nivo stresa.