in

iPhone 15 bi mogao dobiti brže punjenje?

iPhonei nisu baš poznati po svojim brzim brzinama punjenja. Trenutačni modeli iPhone 14 Pro punjenja imaju najviše 27 W, dok standardni modeli iPhone 14 podržavaju samo 20 W.

To bi se moglo promijeniti s nadolazećom linijom iPhonea 15, budući da novo izvješće sugerira da bi neki modeli mogli podržavati punjenje do 35 W.

9to5Mac izvještava da bi veće brzine punjenja na iPhoneu 15 mogle biti ograničene na “neke” modele. S obzirom na Appleovu povijest, moguće je da će samo telefoni iPhone 15 Pro dobiti brže punjenje, dok će se standardni modeli morati zadovoljiti sporijim brzinama.

Iako je punjenje od 35 W brzo u usporedbi sa starijim modelima iPhonea, ne može se usporediti s brzinama punjenja mnogih Android uređaja. Na primjer, Samsung Galaxy S23 Ultra može se puniti do 45 W, što može u potpunosti napuniti bateriju za oko 1 sat i 21 minutu

Postoje i druge promjene u odjelu punjenja novih iPhonea. Kao što možda znate, Apple odustaje od svog kultnog Lightning priključka za USB-C u skladu s propisima Europske unije. Navodne slike Appleovog novog USB-C konektora već su se pojavile na internetu. Međutim, postoje glasine da bi Apple mogao ograničiti brzine punjenja pri korištenju USB-C kabela koji nisu MFi (Made for iPhone).

Ne iznenađuje što se očekuje da će Apple lansirati svoju najnoviju liniju iPhonea na posebnom događaju 13. rujna . Tehnološki div iz Cupertina još nije dao nikakve službene objave.

Osim potencijalnog povećanja brzine punjenja, Apple bi iPhoneu 15 Pro i 15 Pro Max mogao dati povećanje cijene . To je unatoč očekivanom padu na tržištu pametnih telefona , budući da Apple navodno namjerava povećati prihode podizanjem cijena svojih vrhunskih modela.

Standardni modeli iPhone 15 i iPhone 15 Plus mogli bi ove godine dobiti neke Pro značajke, prema izvješćima . Te značajke mogu uključivati ​​Dynamic Island i kameru od 48 MP.