in

Nova funkcija na Instagramu

Novo ažuriranje Instagram aplikacije izazvalo je veoma negativne reakcije korisnika.

Gotovo sve društvene mreže prošle su kroz neki vid preobražaja u posljednje vrijeme – Facebook je postao Meta, Twitter je promijenio naziv i postao X, a pojavila se i nova aplikacija Threads za koju su gotovo svi korisnici rekli da je veoma dobra kopija Maskove aplikacije.

Lajkovi koji “lete” po ekranu postali su dostupni korisnicima Instagrama širom svijeta, a novo ažuriranje aplikacije izazvalo je veoma negativne reakcije korisnika ove društvene mreže.

“Može li ovo da se isključi?” i “Zbog čega mi lajkovi lete po ekranu?” samo su neki od komentara korisnika.

Nova verzija “lajka” izazvala je negodovanje prvenstveno zbog toga što odvraća pažnju od “skrolovanja” po početnoj strani, budući da veliko roze srce koje se do sada pojavljivalo nakon duplog klika na sredini objave sada “leti” po čitavom ekranu.

Može li novi vid “lajkovanja” da se izbjegne

Iako trajnog rješenja za izbjegavanje noviteta koji je uveo Instagram nema, korisnici koji žele da što je moguće duže uživaju u prethodnom, nenametljivom lajkovanju, mogu jednostavno da isključe automatsko ažuriranje aplikacije.

Na ovaj način, prethodna podešavanja biće dostupna još neko vreme, dok aplikacija ne bude zahtevala ažuriranje radi nastavka njenog korišćenja. Naravno, ovo je moguće samo ukoliko se aplikacija već nije automatski ažurirala preko noći – ukoliko jeste, povratka na pređašnju verziju nema