in

Whatsapp testira novu AI funkcionalost

WhatsApp eksperimentira s novom značajkom koja korisnicima omogućuje stvaranje prilagođenih naljepnica pomoću umjetne inteligencije (AI). AI naljepnice pokretat će neodređena “sigurna tehnologija koju pruža Meta”. Postojat će i način prijave neprikladnih naljepnica.

Prema insajderskom izvoru, najnovija beta verzija WhatsAppa za Android (beta za Android 2.23.17.8) ima novi gumb “Stvori” na kartici naljepnica. Dodirom ovog gumba otvara se zaslon na kojem korisnici mogu unijeti tekstualni upit i izraditi jedinstvenu naljepnicu koja odražava taj tekst.

Primatelji ovih naljepnica koje je generirala umjetna inteligencija moći će ih prepoznati po njihovom “posebnom potpisu”. Naljepnice će vjerojatno imati prepoznatljiv izgled koji pokazuje da su stvorene pomoću umjetne inteligencije. Oni će također omogućiti korisnicima da idu dalje od istih generičkih paketa naljepnica i GIF-ova koji se često pretjerano koriste u aplikacijama za razmjenu poruka.

Trenutačno nema dostupnih primjera osim snimaka zaslona. WhatsApp beta je ograničen na one u Google Play Store beta programu i osim toga, čini se da samo nekoliko odabranih beta testera vidi novu promjenu. Dodavanje novog gumba AI naljepnice izgleda kao promjena na strani poslužitelja putem verzije 2.23.17.8.

Nije jasno koji generativni AI WhatsApp zapravo koristi za izradu naljepnica. Izvor samo navodi da model sigurno nudi Meta. Vidjeli smo dosta AI modela za generiranje slika koji su se pojavili tijekom zadnjih godinu dana, uključujući DALL-E u bilo kojem obliku . Saznavanje koji se model koristi moglo bi pomoći korisnicima WhatsAppa da razumiju kreativna ograničenja onoga što aplikacija za razmjenu poruka nudi. Čak i najbolji modeli nailaze na kreativne prepreke.