in

Netflix je lansirao igranje igara na televizoru i PC-ju

Prošlog je tjedna Netflix lansirao aplikaciju koja služi kao kontroler za igranje igara. Nije bilo sasvim jasno u koju je svrhu to lansirano, ali sad imamo konkretnu sliku. Na tržištu Velike Britanije i Kanade sada je dostupna opcija da se igre streamaju preko Netflixa na TV ili PC, u kojem slučaju se mogu kontrolirati pomoću mobitela.

Trenutno se tako mogu igrati samo dvije igre iz Netflixove pretplate: Oxenfree i Mining Adventure. No, posrijedi je beta testiranje onoga što bi kasnije trebalo postati standardna mogućnost na Neflixu.

Dolazak Netflixovog kataloga igara na televizore i PC možda bude rješenje za do sada najveći problem: taj da pretplatnici Netflixa uopće ni ne znaju kako su im u pretplati dostupne i igre. Naime, Netflixove igre dostupne su jedino na mobilnim uređajima, a čak i ako koristite Netflix na mobitelu možda nećete primijetiti da su vam te igre u ponudi jer ih morate preuzeti izvan Netflixove aplikacije.

Ponuda igara u Netflixovoj ponudi za sada nije velika, ali se ondje mogu pronaći cijenjene indie uspješnice kao što su Spiritfarer, TMNT: Shredder’s Revenge, Twelve Minutes, Kentucky Route Zero, Immortality, Into the Breach, Before Your Eyes i druge.