in

Samsung objavio da je započeo One UI 6 Beta program, pa objavu obrisao

Samsung USA danas je objavio da je započeo One UI 6 Beta program za Galaxy S23 seriju. To ne bi bilo ništa čudno da nekoliko sati poslije toga nije obrisana ova objava.

Mnogi portali (među kojima i Bajtbox) prenijeli su danas informaciju da je Samsung započeo s isporučivanjem One UI 6.0 beta nadogradnje za korisnike Galaxy S23 serije u tri zemlje – Sjedinjenim Američkim Državama, Južnoj Koreji i Njemačkoj. No, čini se da to i nije baš slučaj.

Nakon što je nedavno jedan kiks napravljen od strane njemačke podružnice kompanije Samsung, isti se desio i američkoj podružnici. Naime, oni su najprije objavili da je kompanija započela Beta program One UI 6 nadogradnje, ali istom niko danas nije mogao pristupiti preko aplikacije Samsung Members.

Nakon što su uvidjeli da zapravo One UI 6 Beta programu još nije moguće pristupiti, neki su ponovo otišli na stranicu Samsung USA da provjere ima li nekog novog obavještenja. Međutim, tamo ih više nije dočekala ni objava o početku One UI 6 Beta programa. Samsung je u međuvremenu objavio uklonio, što je još jedan dokaz da One UI 6 Beta program zapravo nije ni pokrenut. Dakle, korisnici Galaxy S23, Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra telefona još ne mogu pristupiti testiranju One UI 6 korisničkog interfejsa, iako su, ni manje ni više – od Samsunga, dobili informaciju da se mogu prijaviti za testiranje One UI 6.

Kako god, u Samsungu je napravljen prilično nekarakterističan kiks, te su korisnicima zapravo pružene lažne informacije. Moguće je da Samsung ima neki neočekivan problem, ali ipak su morali izdati saopštenje povodom povlačenja ranije objave, a u trenutku pisanja ovog članka, saopštenja nije bilo.