in

Microsoft ubacio reklame u još jednu aplikaciju

Nije pogrešno da tvrtka postavlja oglase i promovira svoje proizvode korisnicima, međutim, oni mogu postati dosadni kada se takvi oglasi postavljaju na neprikladnim mjestima. Microsoft uvijek pokušava promovirati svoje značajke, proizvode i usluge na Windows 11 ili Windows 10, a najnovije mjesto na koje sada postavlja oglase je aplikacija Get Help.

Kada korisnik otvori aplikaciju kako bi vjerojatno potražio pomoć za nešto na svom računalu, prikazuje se natpis o Microsoft Teams Essentials . Oglas ima vezu saznajte više koja korisnike usmjerava na web stranicu Microsoft Teams Essentials . Srećom, može se zatvoriti.

Aplikaciji Get Help pristupiti ili odabirom veze Get Help kada ste u Postavkama da biste saznali više o postavci ili izravnim pokretanjem same aplikacije.

Pomalo iritirajuća stvar kod ovog promotivnog bannera je to što se čini da prikazuje isti oglas za Teams Essentials bez obzira na postavku u kojoj se nalazite, čak i ako je tema potpuno nepovezana sa samim Teamsom. Dakle, korisniku koji želi razumjeti, recimo, nešto o sustavu, poveznica Teams Essentials definitivno nije od pomoći ni na koji način.

Dok smo na temi postavki i reklama, prošli mjesec je tehnološki div gurnuo još nešto promotivnog sadržaja unutar aplikacije postavki gdje su se prikazivale reklame na Microsoft 365 . Prethodno su se takvi oglasi za Microsoft 365 također pojavljivali u Windows 10 Out of Box Experience (OOBE) .

U travnju ove godine tvrtka je gurnula više vijesti i oglasa u svoju redizajniranu aplikaciju Weather na Windows 11, iako je takav kod kasnije uklonjen i umjesto njega je postavljen widget.