in

Ovo su novi detalji o Xiaomi 14 Pro telefonu!

Iako se Xiaomi trenutno priprema za globalno predstavljanje Xiaomi 13 Ultra telefona, već saznajemo detalje o Xiaomi 14 Pro telefonu, koji će biti dio nove Xiaomi 14 flagship serije.

Digital Chat Station jedan je od najpoznatijih leakera u svijetu pametnih telefona, a naročito kada su u pitanju uređaji kineskih proizvođača. On sada navodi da bi Xiaomi 14 Pro, uz obični Xiaomi 14, trebao stići u jedanaestom mjesecu ove godine. Pored toga, on je podijelio i neke informacije o specifikacijama uređaja.

Tako ovaj leaker otkriva da će Xiaomi 14 Pro biti pogonjen Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 3 procesorom, koji još nije predstavljen. Ova informacija je očekivana jer je Xiaomi do sada uvijek svoje flagship telefone isporučivao s novim premium čipom iz Qualcomma.

On dalje prenosi da će telefon imati bateriju kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 90 W, ali i 120 W. Dakle, telefon će vjerovatno stići u dvije verzije. Tu će biti i podrška za bežično punjenje od 50 W.

Nedavno je ovaj leaker otkrio da će telefon stići sa telefoto objektivom od 50 MP, istim onim koji koristi Xiaomi 13 Ultra. Ovaj senzor nudi impresivne mogućnosti, koje uključuju i pokrivenost od 122 stepena. Ovaj fantastični senzor uveliko će “pojačati” Xiaomi 14 Pro u odnosu na prethodnika.

S obzirom na to da je do predstavljanja ovog telefona ostalo još mnogo vremena, očekivati je da u naredno vrijeme saznamo više detalja o njemu.