in

ChatGPT – najpoznatiji aI chatbot stigao je i na iOS, uskoro će i na Android

Otkako je lansiran ChatGPT, korisnici su od njegovih autora tražili da im se omogući lak pristup putem mobitela, a to je sada, nakon pola godine, i ostvareno. OpenAI je lansirao besplatnu službenu mobilnu aplikaciju, kojom se može izravno “razgovarati” s ovim chatbotom.

Osim što je potpuno besplatna i ne prikazuje reklame, ova aplikacija sinkronizirat će sve razgovore, koje ste s ChatGPT-om vodili na desktopu, a donosi i jednu dodatnu zanimljivu funkciju. Naime, korištenjem vlastitog sustava Whisper, OpenAI je omogućio da putem ove aplikacije ChatGPT-u postavljamo pitanja i – glasom.

ChatGPT na mobitelu se ponaša jednako kao na webu, daje odgovore na pitanja prirodnim jezikom, kompilira sadržaje, programira, sažima tekstove i radi sve ostalo na što smo navikli na desktop verziji. Dodatak ovoj aplikaciji je i činjenica da se njome može doći i do nešto naprednijeg jezičnog modela, GPT-4, ali to je omogućeno tek onima koji već plaćaju pretplatu za taj pristup.

Za početak, aplikacija je dostupna samo u SAD-u, no u narednim danima i tjednima bit će proširena i na ostatak svijeta. Nakon inicijalne dostupnosti samo za iOS, najavljeno je da će i Android inačica stići uskoro. Odmah po lansiranju ova je aplikacija zasjela na prvo mjesto najpopularnijih u kategoriji produktivnosti na App Storeu gdje, usput rečeno, postoji već cijeli niz neslužbenih aplikacija za AI chat, koje pružaju pristup do ChatGPT-a i drugih modela.