in

WhatsApp za Android ima novi korisnički interfejs!

WhatsApp svakodnevno radi na svojoj aplikaciji za razne platforme. Najnovije ažuriranje koje stiže za Android uređaje donosi novi izgled korisničkog interfejsa.

WhatsApp je objavio novo beta ažuriranje za Android s verzijom 2.23.11.6. Ovo ažuriranje donosi novi korisnički interfejs sa donjom navigacijskom trakom, ali neki korisnici izvještavaju da to uzrokuje pad aplikacije.

Novi interfejs pomjera tipke za chat, pozive, status i postavke na donju navigacijsku traku. Ovo je slično korisničkom interfejsu kojega koriste druge popularne aplikacije, kao što su Telegram i Instagram.

No, WaBetaInfo prenosi da su neki korisnici prijavili da upravo novi interfejs uzrokuje pad aplikacije kada je otvore.

Iz WhatsApp-a su se oglasili povodom ovog problema i naveli su da su svjesni ovog problema, te da rade na njegovom rješavanju.

U svakom slučaju, korisnici koji imaju ovaj problem, mogu deinstalirati i ponovo instalirati WhatsApp, obrisati cache memoriju i podatke aplikacije, te se vratiti na prethodnu verziju WhatsAppa-a, kako bi otklonili problem. Ako ni ovo ne bude funkcionisalo, bit će primorani prijaviti problem WhatsApp-u.

Novi interfejs sa donjom navigacijskom trakom je značajna promjena na WhatsAppu, a radi se o prvom većem redizajnu aplikacije otkako je predstavljena 2009. godine.

Novi interfejs dizajniran je da bude jednostavniji za korištenje i lakši za navigaciju. Donja navigacijska traka olakšava pristup najvažnijim funkcijama, što su chat, pozivi, status i postavke.

Pored toga, novi interfejs je i prilagodljiviji, te tako sada korisnici mogu promijeniti boju navigacijske trake i pozadinu aplikacije.

Kako se Vama čini novi izgled korisničkog interfejsa na WhatsApp-u? Pišite nam u komentarima svoje mišljenje.