in

Veliki napredak – Ovo su prvi detalji o Xiaomi 14 Pro telefonu!

Kompanija Xiaomi već je predstavila svoje flagship telefone za ovu godinu u okviru Xiaomi 13 serije. Kineska kompanija ove je godine u saradnji sa Leica-om donijela impresivne kamere na ovim modelima, a čini se da će nasljednici stići s velikim nadogradnjama.

Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro predstavljeni su globalno, dok Xiaomi još nije globalno predstavio Xiaomi 13 Ultra. I dok se čeka njegov globalni debi, poznati leaker otkriva prve detalje o Xiaomi 14 Pro telefonu.

Prije svega, očekuje se da će Xiaomi 14 Pro biti predstavljen krajem ove ili početkom sljedeće godine. Leaker Digital Chat Station otkriva da će Xiaomi 14 Pro stići sa telefoto objektivom od 50 MP, istim onim koji koristi Xiaomi 13 Ultra. Ovaj senzor nudi impresivne mogućnosti, koje uključuju i pokrivenost od 122 stepena. Ovaj fantastični senzor uveliko će “pojačati” Xiaomi 14 Pro u odnosu na prethodnika. Naravno, ako se ova informacija ispostavi tačnom.

Podsjetit ćemo, Xiaomi 13 Pro na zadnjoj strani posjeduje tri kamere u kombinaciji – 50 MP f / 1.9 (glavni Sony IMX989 senzor sa Hyper OS-om) + 50 MP (telefoto kamera sa 3x boljim zoomom u odnosu na prethodnika i Leica Floating Lens podrškom + 50 MP f / 2.2 (ultraširoki senzor). Ove se kamere nalaze u zaobljenom kvadratnom izrezu. Sve tri kamere stižu sa Leica optimizacijom.

Telefon je opremljen LTPO ekranom od 6,73“, rezolucije 1440 x 3200 piksela. Stopa osvježavanja ekrana je 120 Hz, a stiže sa HDR10+ i Dolby Vision podrškom. Xiaomi 13 Pro pokreće novi Snapdragon 8 Gen 2 uparen sa LPDDR5X RAM memorijom i UFS 4.0 unutrašnjom pohranom.