in

Stižu novosti na Google Photos aplikaciji

Google će 10.5 u Indiji otvoriti svoj najveći događaj 2023., kompanijsku godišnju konferenciju za razvojne programere, I/O 2023. Događaj će se prenositi uživo na platformi za dijeljenje videa tehnološkog diva, YouTube. Na ovom događaju Google će predstaviti pametni telefon Pixel 7a, prvi sklopivi telefon tvrtke, Pixel Fold i svoj prvi tablet ikada, Pixel Tablet.

Očekuje se da će Google također predstaviti operativni sustav Android 14 zajedno s drugim softverskim, korisničkim sučeljem i poboljšanjima vezanim uz umjetnu inteligenciju tijekom događaja. Osim toga, tvrtka bi također mogla predstaviti novi dizajn korisničkog sučelja za izgled za uređivanje dostupan u aplikaciji Google Photos na tabletima. I Pixel Fold i Pixel Tablet će navodno imati pristup ovom novom izgledu.

Google Photos je aplikacija koja je dostupna na više platformi uključujući iPhone, Android i web. Ova usluga se uglavnom koristi za pohranjivanje fotografija spremljenih na uređaju u oblak. Međutim, ova aplikacija svojim korisnicima nudi i neke osnovne alate za uređivanje. Štoviše, korisnici usluge Google One čak dobivaju pristup nekim ograničenim značajkama kao što su Googleovi alati za uklanjanje objekata Magic Eraser i druge.

Trenutačni izgled aplikacije za uređivanje na tabletima izgleda kao razvučena verzija one dostupne na pametnim telefonima. Verzija za uređivanje u Google fotografijama za tablete ne prikazuje se ispravno, osobito u pejzažnom načinu. Međutim, uskoro se očekuje promjena rasporeda. Prema prvim informacijama, kompanija priprema redizajnirano sučelje za uređivanje za Android tablete koje se očekuje uskoro.

Trenutačno se ispod vaše fotografije pojavljuju alati za uređivanje u Google fotografijama na tabletima. Ovakav raspored može oduzeti puno prostora na većem zaslonu, osobito u pejzažnom načinu. Prema slikama podijeljenim, pejzažni način uređivanja tableta će podijeliti ekran u dijelove koji se nalaze jedan pored drugog s pregledom slike s lijeve strane i alatima za uređivanje s desne strane. Ovaj će izgled biti više u skladu s potpunije opremljenim alatima za uređivanje slika drugih kompanija kao što je Adobe Lightroom. Međutim, izgleda da izgled za uređivanje portretne orijentacije ostaje nepromijenjen.

Korisnici Android tableta neće morati preuzimati third party aplikaciju za neko osnovno uređivanje koje se može obaviti na Google Photos koji dolazi unaprijed instaliran. Čini se da je ova promjena uglavnom usmjerena na korisnike tableta, ali će pomoći i korisnicima Chromebooka koji preferiraju Android aplikaciju Google Photos u odnosu na njezinu web verziju. Nedavno je Google također dodao novi paket alata za uređivanje videa u ChromeOS verziju aplikacije Fotografije.