in

Samsungov One UI 5 Watch donosi poboljšanja u praćenju spavanja i aktivnosti

Samsung je ove sedmice predstavio One UI 5 Watch, najnoviju verziju OS-a za svoje pametne satove, koja donosi poboljšanja u praćenju spavanja, aktivnosti te sigurnosti korisnika.

One UI 5 Watch dolazi s novim Sleep Insight sučeljem, koje usklađuje ocjenu sna s određenim podacima o fazama spavanja, razinama kisika u krvi i vremenu hrkanja. Samsungovi pametni satovi dobivaju i integraciju sa SmartThings uređajima te će ih moći kontrolirati. Na primjer, ako Galaxy Watch 5 prepozna da korisnik spava, automatski može isključiti bežični zvučnik ili svijetlo.

Osim toga, Sleep Coaching značajka postaje dostupna izravno na Samsungovim pametnim satovima.

Nova verzija OS-a donosi i nove značajke praćenja aktivnosti, uključujući personalizirane zone otkucaja srca pri trčanju, analizu trčanja u stvarnom vremenu te prilagođeni intervalni program treninga. Tu je, također, i pet novih razina intenziteta vježbanja – zagrijavanje, sagorijevanje masti, kardio, naporan trening i maksimalan napor.

Oni koji imaju Galaxy Watch 5 Pro, moći će također pretraživati i pristupiti GPX datotekama putem Samsung Health aplikacije.

Ažurirana je i SOS značajka za pozivanje hitnih službi u slučaju opasnosti. Po novome, detekcija pada bit će aktivirana prema zadanim postavkama za korisnike starije od 55 godina, a liječnici će lakše moći pristupiti medicinskoj dokumentaciji.

Beta verzija novog One UI 5 Watch sustava, bit će dostupna krajem ovog mjeseca za korisnike Galaxy Watcha 4, 5 i 5 Pro u SAD-u i Južnoj Koreji. Dostupnost nove inačice OS-a uskoro će biti proširena na globalnu razinu, a očekuje se da će ga Galaxy Watch 6 serija dobiti „iz kutije“ već ovog ljeta kada se očekuje njeno predstavljanje.