in

Kako nadograditi unutarnje dijelove konzole PlayStation 5?

Ugrađeni tvrdi disk konzole PS5 službeno ima kapacitet od 825 GB (uključujući 667 GB za igre) i brzinu čitanja od 5500 MB. Sony je potvrdio da matična ploča konzole podržava tvrde diskove koji rade do 1000 MB brže. Zašto onda ne biste iskoristili tu dodatnu snagu, a pritom omogućili bolje hlađenje konzole PS5?

Samsung preporučuje svoj 980 Pro Heatsink SSD. Njegove su maksimalne brzine 7.000 MB za čitanje i 5.100 MB za pisanje, što znatno premašuje potrebe konzole PlayStation 5. Tako se za pogon iskorištavaju najbolje mogućnosti hardvera. Ima oznaku „Kompatibilno s konzolom PlayStation 5”, a verzija od 2 TB ima dvostruko veći kapacitet od ugrađenog tvrdog diska. Dolazi s tehnologijom Heatsink koja umanjuje zagrijavanje konzole PS5 i za najintenzivnijeg igranja.

Iako zamjena diska ima mnogo prednosti, igrači na konzolama možda će dvojiti. No, ne trebate se brinuti. Zamjenom tvrdog diska kompatibilnim ne poništava se jamstvo. Razlog je jednostavnost postupka te je potrebno samo ukloniti bočnu ploču i zamijeniti disk u njegovom utoru. Jamstvo prestaje važiti samo nakon postupaka obimnijeg rastavljanja konzole. Prema pravilima tvrtke Sony, zamjena tvrdog diska nije takva uslijed jednostavnosti postupka.