in

Sony je potvrdio da će nastaviti izbacivati igre za PC

Zadnje dvije igre koje je Sony lansirao na PC-ju nisu se baš proslavile. Returnal je dobio dobre kritike, ali nije privukao baš mnogo igrača te je imao drugi najslabiji rezultat od svih Sonyjevih igara ako gledamo broj istovremeno aktivnih igrača. The Last of Us je privukao interes igrača, ali ostavio gorak okus u ustima kao jedan od tehnički najgorih PC portova zadnjih godina.

Ako ste mislili da je to promijenilo Sonyjeve planove za budućnost, sad je stigla potvrda da to nije takav slučaj. U nedavnom izvješću o poslovanju, iz Sonyja su poručili kako će i ubuduće nastaviti stvarati originalne igre za PlayStation, dostavljati igre iz postojećeg kataloga na PC te osnaživati ponudu live service naslova.

Trenutno nema najavljenih Sonyjevih igara za PC, tako da možemo samo nagađati koja je sljedeća. Izgledni je kandidat Ghost of Tsushima, kao jedna od uspješnica koja bi zasigurno dobro prošla na PC-ju (pod uvjetom da ne bude tehnički drek). Od ostalih svakako je samo pitanje vremena kad će Horizon: Forbidden West, God of War: Ragnarok i The Last of Us Part II završiti na PC-ju, s obzirom da su prethodne igre iz serijala već zaživjele na toj platformi. A zatim ostaju još Ratchet & Clank, Gran Turismo 7, te vjerojatno najvažnije igre od svih: Knack 1 i 2.