in

iPhone 15 Ultra navodno s novim Sony senzorom kamere

Nakon što su lani konačno povećali broj megapiksela, šanse da će to opet učiniti ove godine su nikakve, no Apple će ipak nešto mijenjati. iPhone 15 Ultra će navodno dobiti novi značajno veći senzor glavne kamere u odnosu na iPhone 14 Pro.

Nakon godina i godina 12MP senzora, Apple je svoje iPhone 14 Pro i 14 Pro Max konačno obdario 48MP glavnom kamerom. Konkurencija odavna megapikselima šije Apple, a u zadnje vrijeme sve češće viđamo i 200MP kamere.

Fizička veličina senzora u pravilu je važnija od broja megapiksela. Jamči upijanje više svjetla čime barem u teoriji osigurava bolje fotografije i vdeo u slabije osvijetljenim uvjetima.

Poznati leakster Ice Universe uvjeren je da Apple ide tim putem te da će svoj top model ove jeseni osim prvom periskopskom kamerom opremiti i znatno većim senzorom glavne kamere.

Navodno će to biti Sony IMX903 senzor veličine 1/1.14″, što nije baš 1″ kao na novom Xiaomiu 13 Pro ali je ipak dosta veći od 1/1.28″ 48MP senzora aktualnih iPhone 14 Pro i 14 Pro Max boraca.

Ako se ova glasina ispostavi točnom taj novi iPhone 15 Ultra (mnogi su uvjereni da će se zvati tako, a ne 15 Pro Max) mogao bi svojom kamerom pomesti konkurenciju.

Ostale glasine najavljuju 6x periskopsku telefoto kameru, novi 3nm pogonski čip, novu 3D Touch akcijsku tipku na boku umjesto sklopke zvučnog profila i USB C port.

Naslušat ćemo se ovakvih do jeseni još hrpu pa primite sa zrncem soli.