in

Dota 2 dobila je veliku nadogradnju The New Frontiers, mapa je postala veća

Dota 2 neće dobiti nastavak koji je u suštini nova igra, kao što će to biti slučaj s Counter-Strikeom. Međutim, od danas je dostupna verzija 7.33 koja donosi masivnu količinu novosti i promjena. S obzirom da ja nisam poznavatelj Dota univerzuma, a Stjepan F. je nestao u akciji kad ga najviše trebamo, prenijet ću vam glavne novosti, dok za sitnije pojedinosti posjetite službenu stranicu ili još bolje – zaigrajte samu igru.

Najveća novost je proširenje mape. Iz Valvea kažu da je mapa proširena s 40% više teritorija, a obje džungle su prostorno redizajnirane drugačijim rutama i položajima. Iako je mapa sada veća nego prije, strukturno se ništa nije promijenilo – i dalje su najvažnije točke u sredini, samo na rubovima mape možete pronaći više prilike za skupljanje resursa i sl.

Druga značajnija promjena je uvođenje tzv. univerzalnih heroja. Postojeći heroji Bane, Broodmother, Enigma, Lone Druid i Vengeful Spirit sada tako pripadaju tipu heroja koji dobivaju 0,6 štete za svaku statistiku bilo kojeg atributa.

Osim ovoga, poboljšan je sustav matchmakinga, s novim bi sučeljem trebalo biti lakše pratiti energiju likova, dodani su novi predmeti, itd. Više o svemu tome možete doznati na službenoj stranici.