in

WhatsApp “krade” još jednu zabavnu funkciju od Telegrama

WhatsApp je već neko vrijeme najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka na svijetu. To znači da kompanija svakodnevno mora paziti na to da aplikacija funkcioniše savršeno, te da nudi brojne opcije. Zbog toga je WhatsApp u posljednje 2-3 godine dobio značajan broj novih funkcija, ali većina njih je “ukradena” od strane njegovog rivala Telegrama. Čini se da je sada WhatsApp odlučio još jednu funkciju “ukrasti” od Telegrama.

Prema najnovijem izvještaju kojega prenosi WaBetaInfo, WhatsApp je počeo testirati animirane emoji-je u chatovima. Ovo je u skladu sa izvještajima u kojima se navodilo da kompanija ima u planu donijeti zabavnije emoji-je i naljepnice na platformu.

Novi animirani emoji-ji izgledaju dosta slično onima koji se nalaze na Telegramu. Ova će se funkcija pojaviti kada pošaljete određeni emoji, a WhatsApp će ga automatski pretvoriti u animirani emoji, što će naravno i povećati veličinu emoji-ja.

Čini se da su najnoviji emoji-ji na WhatsAppu napravljeni pomoću Lottie, koji programerima omogućava kreiranje jednostavnih animacija, a pritom zadržava malu veličinu datoteke.

Trenutno su animirani emoji-ji uočeni na beta verziji aplikacije WhatsApp za desktop. Međutim, očekivati je da će uskoro funkcija biti dio beta verzija WhatsApp-a za Android, iOS i macOS.

Pored ove novine, nova beta verzija WhatsApp-a donosi još neke manje promjene, uključujući promjenu veličine teksta za odjeljak About ispod svakog kontakta. Zbog manje veličine teksta, od sada će biti moguće vidjeti više informacija koje je kontakt dodao u opisu svog profila.

Ovo su samo jedne u nizu promjene koje WhatsApp donosi u svoju aplikaciju, te nema sumnje da će istim tempom nastaviti i u budućnosti.