in

Samsung Galaxy A24 – Kompletne specifikacije i moguća cijena

U proteklo vrijeme na našem portalu mogli ste pročitati nekoliko vijesti o nadolazećem novom Samsungovom mid-rangeru – Samsung Galaxy A24. Sada su na internetu osvanule kompletne specifikacije ovog telefona, renderi, kao i moguća cijena, pa pogledajmo čime će se pohvaliti Galaxy A24.

Njemački WinFuture objavio je visokokvalitetne rendere Samsung Galaxy A24 telefona, zajedno sa ključnim specifikacijama.

Renderi nam otkrivaju da će dizajn zadnje strane ovog telefona pratiti dizajn svih Galaxy telefona predstavljenih ove godine. To znači tri odvojene kamere bez bilo kakvog izreza. Tu će se naći tri kamere u kombinaciji – 50 MP (glavni senzor) + 5 MP (ultraširoki senzor) + 2 MP (makro senzor). Naprijed će se, pri vrhu ekrana, naći selfie kamera sa senzorom od 13 MP.

Telefon će biti opremljen baterijom kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 25 W.

Samsung Galaxy A24 imat će 6,4-inčni AMOLED Infinity-U ekran sa Full HD+ rezolucijom i stopom osvježavanja od 90 Hz.

Što se tiče onog što će se kriti ispod haube, WinFuture prenosi da će Samsung Galaxy A24 biti pogonjen čipom tajvanske kompanije MediaTek – Helio G99. On će stići u kombinaciji sa 4 GB radne memorije (RAM-a) i 128 GB prostora za unutrašnju pohranu. Nju će biti moguće i proširiti jer će telefon biti isporučen sa utorom za microSD karticu.

Sa softverske strane, Galaxy A24 isporučit će se navodno sa Androidom 12, što će biti razočaravajuće, ako se ispostavi tačnim.

Navodno će cijena telefona biti ispod 200 EUR, tačnije 175 EUR, što bi ga učinilo najpristupačnijim Samsungovim telefonom predstavljenim ove godine.