in

The Sims 4 privukao je ogroman broj novih igrača otkako je postao besplatna igra

The Sims 4 je od prošle jeseni free-to-play igra te se u osnovnom izdanju može zaigrati bez ikakvog plaćanja. A čim je igra postala besplatna, ostvareni su i novi rekordi.

Kako je otkriveno na službenom blogu, The Sims 4 postao je najuspješnija igra u 23 godine starom serijalu – zaigralo ju je više od 70 miliona igrača. Od toga je 16 miliona igrača igru odlučilo isprobati nakon što je postala besplatna za igranje.

Ključna statistika za izdavačku kuću Electronic Arts jest to što je aktivnost igrača u The Sims 4 na tjednoj razini porasla za 53% otkako je igra prešla na free-to-play model.

Odrazilo se to i na prodaju dodatnog sadržaja, pa je ekspanzija Growing Together u prvom tjednu postala najbolje prodavano proširenje u zadnjih osam godina.

S jedne strane, ovo je dobra vijest u smislu da je lijepo čuti kako je serijal živ i uspješan. Međutim, neki stari fanovi Sims serijala već su neko vrijeme spremni za nešto novo. The Sims 5 je najavljen, ali je još jako daleko od izlaska i nesumnjivo je da će s ovakvom popularnošću The Sims 4 još godinama dobivati nove ekspanzije.