in

Google u panici, Samsung razmišlja o prelasku na Bing?

Nakon godina provedenih na dalekom drugom mjestu iza Googla Microsoftova tražilica Bing u posljednje vrijeme uzima maha. Google je navodno u panici jer Samsung razmišlja o prelasku prelasku s Google tražilice na Bing na svojim telefonima.

Kolektivna ovisnost o Googleu je nešto o čemu ne razmišljamo dok se ne dogodi slučaj Huawei. Koliko toga nam je vezano uz Googleove servise pokazalo se kad su se njihovi telefoni jednostavno prestali prodavati otkako im je američka administracija uskratila Google servise.

Ta ovisnost ide i u drugom smjeru pa Google od proizvođača telefona zarađuje ogromnu lovu svake godine.

Google je već doživio udarac otkako se pri inicijalnom postavljanju telefona korisniku nudi da odabere zadanu tražilicu.

Sad kako Microsoftvo Bing dobrim dijelom zahvalajujući integraciji ChatGPT-a Samsung navodno ozbiljno razmišlja o postavljanju Binga kao zadane tražilice na svoje telefone. Googleu se to nimalo ne sviđa.

Ne sviđa im se jer od Samsunga za to godišnje dobivaju 3 milijarde dolara.

Učini li to Samsung, slijedeći bi mogao biti još ozbiljniji igrač – Apple. Google je zadana tražilica i na Appleovim uređajima kao što su iPhone, iPad i Mac računala. Za tu ljubav, Google od Applea godišnje ubire 20 milijardi dolara.

Stoga nije ni čudo da je Google navoddno ušao u Panic mode i užurbano radi na integraciji AI-a u svoju tražilicu ne bi li je učinili boljom i konkurentnijom.

Nije lako kad osjetiš da ti dominacija na koju si računao plagano curi kroz prste.