in

Angry Birds dobijaju novog vlasnika?

Popularnoj franšizi opada popularnost, ali to ne sprečava Segu da izrazi zainteresovanost za “bjesne ptičice”.

Sega je navodno blizu kupovine Rovio Entertainment – kompanije koja je vlasnik franšize mobilnih igrica Angry Birds – za ogromnih milijardu dolara, navodi The Wall Street Journal.

Sega bi mogla da zaključi veliki posao početkom sljedeće nedelje, kažu ljudi koji govore za WSJ.
Iznenađujuće je pomisliti da bi Sega – konkretno, njena matična kompanija Sega Sammy Holdings – željela da potroši toliko na Rovio s obzirom na pad popularnosti igara Angry Birds. Originalna igra je bila veliki uspjeh 2009. godine, ali je franšiza naizgled pala od svog vrhunca 2014, kada je Rovio prijavio pad profita i otpuštanja.

Godine 2016, Rovio je isprobao filmsku adaptaciju, The Angry Birds Movie, koja je bila uspješna na blagajnama i još uvek je sedmi film sa najvećom zaradom – čak i ako recenzije nisu bile ljubazne. Njegov nastavak iz 2019, The Angry Birds Movie 2, nije postigao isti uspeh. Rovio je posmatrao kako konkurenti poput Candy Crush rastu sve više i više, izjedajući interesovanje za Angry Birds.
Nedavno je Rovio uklonio svoju originalnu igru Angry Birds iz Google Play prodavnice, a iOS verziju je preimenovao u Red’s First Flight. Ovaj potez je naizgled učinjen kako bi se igrači prebacili na unosne freemium nastavke i zamaglili kupovinu jednom i zauvijek igrali poslovni model originalne igre.