in

Huawei najavljuje – P60 serija uzdrmat će Apple!

Kompanija Huawei predstavila je jučer u Kini P60 flagship seriju, koja uključuje tri modela – Huawei P60, P60 Pro i P60 Art. Iz kineske kompanije su jučer nakon predstavljanja ove serije dali optimističnu izjavu.

P60 serija stigla je kao nasljednica P50 serije, koja je predstavljena 2021. godine. Posebno pažnju ove godine privukao je Huawei P60 Art sa drugačijim dizajnom i impresivnim sistemom kamera. Glavni operativni direktor kompanije, He Gang, dao je novinarima hrabru izjavu nakon predstavljanja P60 serije.

Naime, on je naveo da će Apple sa svojim iPhone uređajima u određenoj mjeri izgubiti tržišni udio, koji će preuzeti upravo Huawei sa svojom P60 serijom. Pored toga, on je uporedio sklopivi Mate X3 sa iPhoneom 14 Pro Max, navodeći da je njihov telefona tanji i lakši.

Osim toga, on se dotakao i fotografijskih mogućnosti P60 modela, navodeći da su one impresivne. Sva tri P60 modela imaju glavnu kameru od 48 MP sa RYYB senzorom i OIS podrškom. Senzor ima f/1.4-f/4.0 varijabilni otvor blende sa automatskim prebacivanjem na osnovu scene. Ovaj način bi trebao uhvatiti optimalnu količinu svjetla, ovisno o okruženja snimanja. Iz kineske kompanije navode da je novi RYYB senzor vodeći u industriji, a glavna kamera podržava snimanje 4K video zapisa. P60 ima telefoto senzor od 12 MP f / 3.4 sa OIS podrškom. Ostala dva modela imaju bolje module od 48 MP sa OIS-om, 3,5x optičkim i 100x digitalnim zoomom.