in

Odlične vijesti za fanove Xiaomija širom svijeta: Najbolji telefon stiže globalno!

Xiaomi je nedavno na globalnom tržištu predstavio Xiaomi 13 seriju. Trenutno je Xiaomi 13 Pro najbolji telefon iz ponude kineske kompanije, ali uskoro će se to promijeniti. Stići će Xiaomi 13 Ultra, a sada stižu lijepe vijesti za potencijalne kupce ovog telefona širom svijeta.

Nakon što je 2021. godine predstavio i globalno Mi 11 Ultra, koji je zabilježio pozitivne reakcije korisnika, svi su čekali njegova nasljednika prošle godine. On je stigao u vidu Xiaomi 12S Ultra telefona, ali na razočarenje Xiaomijevih fanova širom svijeta, on nije stigao globalno. Xiaomi se pravdao nestašicom čipova.

Međutim, ove godine će, prema najnovijem izvještaju, Xiaomi 13 Ultra stići na globalno tržište. Ovu informaciju prenosi dobro poznati i poprilično pouzdani leaker Ice Universe, a podijelio ju je na svom Twitter profilu.

Prema dosadašnjim informacijama, nagađa se da bi Xiaomi 13 Ultra mogao biti predstavljen već sljedećeg mjeseca, ali pitanje je koliko je to realno da se desi. Primjera radi, prošlogodišnji Xiaomi 12S Ultra predstavljen je u Kini u sedmom mjesecu.

Kada je riječ o specifikacijama telefona, malo je toga poznato, ali očekuje se da će ovaj telefon stići s još naprednijim sistemom kamera u odnosu na prethodnika, ali i u odnosu na Xiaomi 13 Pro, koji je nedavno predstavljen. Naravno, očekuje se da će kamere ovog telefona biti optimizovane od strane poznate kompanije Leica, s kojom Xiaomi ima zaključenu saradnju.

Nedavno je otkriveno da će telefon biti pogonjen Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipom, te da će se iz kutije isporučiti sa Xiaomijevim MIUI 14, baziranim na Androidu 13.

Očekivati je da u naredno vrijeme saznamo više detalja o ovom telefonu.