in

Snapchat ima više od 750 miliona mjesečno aktivnih korisnika

Snapchat postigao novi uspjeh tako što je prešao granicu od 750 miliona mjesečno aktivnih korisnika.

Kompanija je istakla da dnevno ima više od 375 miliona korisnika, a iako je to daleko manje od 2,96 milijardi mjesečno i 2 milijarde dnevno aktivnih korisnika koji su na Facebooku, ohrabruje činjenica da broj korisnika Snapchata i dalje raste. Snap je saopćio na sastanku investitora da je na putu da dostigne milijardu korisnika u naredne dvije do tri godine.

Većina korisnika Snapchata je izvan Sjeverne Amerike, gdje aplikacija ima više od 150 miliona mjesečno aktivnih korisnika. Direktor Snapa Evan Spiegel je rekao da aplikaciju koristi više od tri četvrtine osoba starosne dobi od 13 do 34 godine u više od 20 zemalja, kao i da korisnici objavljuju više od 5 milijardi snapova svakog dana. Pretplatnička usluga Snapchat+ ima više od 2,5 miliona korisnika samo sedam mjeseci nakon što se pojavila. Više od 300 miliona ljudi koriste Snap Map svakog mjeseca.

Ovo su prijeko potrebni pozitivni znakovi za Snap nakon teške 2022. godine. Dionice kompanije su pale za više od 80 posto između kraja 2021. i sredine prošle godine. Kompanija je otpustila oko 1.300 uposlenika, a odustala je i od svog Pixy selfie drona nakon samo četiri mjeseca.