Luxury home theater room.3d rendering
in

LG Miraclass LED zaslon donosi uranjajuće iskustvo gledanja u kino dvorane

Naziv „Miraclass“ kombinacija je riječi Miracle i Class te označava nevjerojatnu kvalitetu slike koja može poboljšati osjećaj uživljavanja kod publike. Zahvaljujući naprednoj LED tehnologiji, LG Miraclass displeji pomažu oživjeti filmove, poboljšavajući iskustvo odlaska u kino dvoranu i nudeći novu vrijednost kino dvoranama i operaterima.

LG Miraclass trenutno se sastoji od četiri linije proizvoda koje u ponudi imaju različite veličine (od 14 do 101 četvornih metara) i rezolucije zaslona (4K/2K) na izbor. Sa širinom od pet metara, modeli LDAA025-1 i LDAA012 dobra su opcija za kina malog kapaciteta koja su posljednjih godina postala sve popularnija kod publike. Svi Miraclass displeji pružaju kompatibilnost s Dolbyjevim integriranim medijskim poslužiteljem, IMS3000, što znači da vlasnici kina mogu isporučiti vrhunsku sliku i zvuk kako bi poboljšali korisničko iskustvo.

Koristeći samoemitirajuće LED piksele, svaki model pruža 24-bitnu obradu boja i izvanredan kontrast kako bi slike na zaslonu dobile dubinu i živost. Također se mogu pohvaliti snažnom, dosljednom svjetlinom bez kutnog zatamnjivanja i proizvode jasne slike bez izobličenja. Štoviše, LG Miraclass može prikazati 68,7 milijardi varijacija boja, omogućujući gledateljima da dožive filmove baš onako kako su ih njihovi kreatori zamislili.

Zahvaljujući svom intuitivnom softveru, LG Miraclass također pruža jednostavno upravljanje kino operaterima i omogućava veću učinkovitost prostora jer sobe za projekcije nisu potrebne. Svjetlina zaslona može se podesiti u pet stupnjeva – od 48 do 300 nita, nudeći prikladnost za različite scenarije korištenja, od reprodukcije 2D/3D filmova do isporuke sadržaja za prezentacije tvrtki ili posebne ceremonije.

„Uvjereni smo da će LG Miraclass zadovoljiti potrebe operatera kao i ispuniti očekivanja ljubitelja kina koji su u potrazi za nezaboravnim kinematografskim iskustvima“, rekao je Paik Ki-mun, stariji potpredsjednik i voditelj Poslovne jedinice za informacijske displeje u kompaniji LG Business Solutions. „U budućnosti će biti predstavljeno više linija i modela kako bismo zadovoljili sve veću potražnju i različite zahtjeve kino kompanija.“

Iako su LED filmski ekrani relativno novi na tržištu, LG-evi LED displeji već se mogu pronaći u nekoliko velikih lanaca kina diljem svijeta, a očekuju se i instalacije diljem Azije, Europe i Sjeverne Amerike. Zaslon LG Miraclass nedavno je instaliran u kino dvorani Odeon Multicines u Vilanovi u Španjolskoj, a uskoro će i kina Odeon Multicines u Madridu i Barceloni biti bogatija za Miraclass zaslone.