in

Zelda: Tears of the Kingdom bit će najveća Nintendova igra do sada – ako gledamo gigabajte

Nintendove igre veličinom instalacija prilično su kompaktne i minijaturne u odnosu na ostale. Dok neki naslovi na PS5 i XS konzolama premašuju stotinu gigabajta, Nintendo nije blizu ni četvrtini toga. Međutim, otkriveno je kako će Nintendo za nekoliko mjeseci lansirati svoju najglomazniju igru do sada.

Kako su primijetili korisnici na Redditu, instalacija igre The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom težit će ukupno 18,2 gigabajta, što je za skoro četiri gigabajta više od dosadašnjeg “rekorda”. A taj je rekord držala upravo prošla Zelda: Breath of the Wild s instalacijom od 14,4 GB bez dodataka.

Veličina instalacije nije nužno indikator količine samog sadržaja koji nas čeka u igri. Međutim, ne bi trebalo biti nikakvo iznenađenje da nova Zelda bude još malo veća igra od prethodne. Uostalom, jedna od potencijalnih novosti Tears of the Kingdoma mogla bi biti bogatija glasovna gluma. Zadnji je video za igru dao naznaku da bismo prvi put u serijalu mogli čuti glas glavnoga antagonista, Ganona.