in

OnePlus predstavio svoj prvi tablet – OnePlus Pad

Pored OnePlus 11 i OnePlus 11R telefona i OnePlus Buds 2 Pro slušalice, OnePlus je jučer predstavio i svoj prvi tablet – OnePlus Pad. Odlikuje je ga zanimljiv dizajn, magnetna tastatura i još mnogo toga. Šta sve nudi OnePlus Pad saznajte u nastavku članka…

Tablet je pogonjen MediaTek-ovim izuzetno sposobnim Dimensity 9000 čipom. On je uparen sa do 12 GB LPDDR5 RAM memorije i UFS 3.1 internom memorijom.

OnePlus Pad odlazi sa okvirom od aluminijumske legure i kamerom centriranom na zadnjoj strani uređaja, što ga čini mnogo korisnijim kada se tablet koristi u horizontalnom položaju. Iz kineske kompanije tvrde da je ergonomski dizajniran sa zakrivljenim okvirom, što omogućava korisnicima da ga udobne drže tokom dužeg vremenskog perioda. Ploča je debela oko 6,54 mm, a težak je 552 grama.

Tablet je opremljen ekranom dijagonale 11,6” sa visokom stopom osvježavanja od 144 Hz i podrškom za 2800 x 2000 rezoluciju. Maksimalna svjetlina ekrana je 500 nita.

OnePlus navodi da će ovaj tablet ponuditi impresivno iskustvo zabave uz podršku za Dolby Atmos i Dolby Vision. Podržava dijeljenje mobilnih podataka i ima Omnibearing zvučno polje.

Ispod kutije tableta nalazi se masivna baterija kapaciteta 9510 mAh, koja podržava brzo punjenje od 67 W. Iz OnePlusa su naveli da tablet može ponuditi do 1 mjesec autonomije u pripravnosti.

Tablet stiže u Halo Green boji. U kutiji s tabletom stižu punjač, kabl, magnetna tastatura i olovka.

Nažalost, kompanija nije otkrila cijenu OnePlus Pada, ali je potvrdila da će on biti dostupan u pretprodaji u četvrtom mjesecu tekuće godine. Tablet će se prodavati u Indiji, Sjevernoj Americi, Evropi i na Bliskom istoku.