in

LinkedIn nastavlja razvijati svoje newsletter alate

S 900 miliona članova diljem svijeta od kojih je preko 80% izvan SAD-a, LinkedIn ima dobru bazu korisnika, a među njima i onih koji trebaju i žele koristiti newsletter kao alat za povećanje dosega kreiranog sadržaja.

Prema njihovom izvještaju u proteklih je godinu dana produkcija newslettera porasla 10 puta iz čega su zaključili da postoji potreba za poboljšanjem postojećih i razvojem novih alata.

S druge strane, Meta gasi svoju newsletter platformu Bulletin.

Od sada će pretplata na newsletter zauzimati jedno od centralnih mjesta na profilu autora sadržaja. Tako će publika imati priliku da se jednim klikom pretplati.

Osim toga, LinkedIn nudi mogućnost brzog i jednostavnog kreiranja poveznica, ili u obliku gumba, do newslettera koje je moguće dijeliti na društvenim mrežama, web stranicma ili putem e-maila i tako olakšati potencijalnoj publici za sazna za određeni newsletter.

Klikom na tu poveznicu korisnik, nakon što se prvo prijavi na LinkedIn, se može pretplatiti.

Također, sadržaj newslettera će biti, osim na samoj platformi, vidljiviji i na tražilicama. Optimizacija za tražilice (SEO) će dodatno biti omogućena putem prilagođenih naslova i opisa čijim će sadržajem autori moći upravljati.