in

Evo kako vrlo jednostavno sa svog mobitela možete podijeliti šifru za kućni internet

Došli su vam gosti, traže šifru za pristup vašoj Wi-Fi mreži, no ne možete je naći ili vam se jednostavno ne da opet iščitavati niz slova i brojki. Evo rješenja kako vrlo jednostavno možete drugoj osobi podijeliti lozinku s vašeg mobitela

Otkako je izašao Appleov iOS11, na Iphoneu vrlo jednostavno možete podijeliti vaše lozinke s drugim korisnicima Appleovih uređaja. Prvo morate provjeriti jesu li vam uključene opcije Wi-Fi i Bluetooth. U Iphoneu se sve te postavke nalaze u Kontrolnom centru kojem možete pristupiti s Face ID-jem tako što povučete prstom iz gornjeg desnog kuta prema dolje. Reci drugoj osobi da u postavkama na svom mobitelu ode na Wi-Fi mreže i da odabere vašu. Na vašem uređaju bi se trebao pojaviti skočni prozor s pitanjem želite li podijeliti svoju lozinku. Potvrdite li odmah bi se trebao pokrenuti proces spajanja drugog mobitela na vašu mrežu.

Može se dogoditi da vam se to pitanje ne pojavi na zaslonu jer Apple zahtjeva da osoba koja traži lozinku u svojim kontaktima mora imati spremljen e-mail vašeg Apple ID-ja, ali i vi njihov. To možete jednostavno provjeriti pritiskom na Postavke. Dodirnite svoje ime na vrhu i provjerite je li mail adresa druge osobe dodana u vaše kontakte.

Ako pak koristite iOS 16 ili noviji operativni sustav i želite pristupiti lozinki, idite na Postavke > Wi-Fi, pritisnite na plavo ‘i’ pored imena vaše mreže, a zatim polje u kojem se nalazi vaša lozinka. Nakon te autentifikacije moći ćete vidjeti svoju lozinku. Kako to s iPhoneom obično biva, iOS nažalost još uvijek nema opciju jednostavnog dijeljenja lozinki s korisnicima Androida, pa ćete u tom slučaju morati upisivati lozinku ručno.