in

Samsung Galaxy S23 serija će prva dobiti novo Gorilla Glass Victus 2 staklo

Samsung je bio prvi koji je predstavio mobitele s Gorilla Glass Victus staklom, njegova Galaxy S22 serija je prva implementirala poboljšano Victus+ staklo, a sada se historija ponavlja.

Nadolazeća Samsungova Galaxy S23 serija će biti prva koja će sadržavati Gorilla Glass Victus 2 staklo.

Druga verzija pomenutog stakla je dizajnirana tako da “preživi” padove, uključujući veoma grube površine poput betona i to s visine od jednog metra, odnosno visine kukova. Također, uređaji zaštićeni ovim staklom trebali bi “preživjeti” pad na asfalt s visine do dva metra.

Gorilla Glass Victus 2 staklo u prosjeku sadrži 22 posto recikliranog materijala, zbog čega je dobilo oznaku Environmental Claim Validation.

U saopćenju za javnost se navode nejasni detalji, a nije jasno spomenut ni S23. No, s obzirom na datum predstavljanja Galaxy S23 serije, odnosno 1. februar, nema sumnje da ovo staklo debituje sa Samsungovim novim uređajima.

Victus 2 staklo će štititi prednju i stražnju stranu mobitela, baš kao što je slučaj s Victus+ staklom i S22 serijom.

“Posvećeni smo integraciji održivosti kroz životni ciklus našeg proizvoda, radeći s partnerima istomišljenicima kao što je Corning kako bismo poboljšali performanse uz smanjenje utjecaja na životnu sredinu. Naša sljedeća generacija Galaxy smartphonea će biti prva koja će koristiti Corning Gorilla Glass Victus 2 staklo te tako ponuditi bolju izdržljivost i poboljšanu održivost”, izjavila je Stephanie Choi, izvršna potpredsjednica i šefica marketinga u Samsungu.