in

Sony radi na PRO verziji PS5-a – Poznato je kada bi mogla stići

Već neko vrijeme priča se o tome da kompanija Sony radi na novom PlayStation 5 modelu. S obzirom na dosadašnju praksu kompanije, očekivati je da bi uskoro mogao biti predstavljen novi model.

Prema najnovijem izvještaju koji se poziva na izvore bliske japanskoj kompaniji, Sony planira predstavljanje PlayStation 5 Pro modela u prvoj polovini ove godine. Navodno bi se to moglo desiti u četvrtom mjesecu.

Ako se to desi u četvrtom mjesecu tekuće godine, to bi bilo otprilike dvije i po godine nakon predstavljanja prve i za sada jedine verzije PlayStationa 5.

U izvještaju se navodi da će konzola zaista nositi naziv PlayStation 5 Pro, a ne PlayStation 5 Slim, kako se to ranije nagađalo. Očekuje se da će nova konzola ponuditi poboljšane performanse, a prije svega se tu misli na novi APU čipset iz AMD-a. Navodno su čak moguće i neke promjene na dizajnu, ali vjerovatno je da će se raditi o sitnim korekcijama.

Jedna od ključnih promjena mogao bi biti sistem upravljanja toplotom, prenosi se u izvještaju.

Dok čekamo predstavljanje nove verzije PlayStationa 5, čini se da ćemo do tada imati stabilne zalihe “običnog” PlayStationa 5. Naime, Sony je nedavno objavio da bi svako ko želi imati PlayStation 5 trebao ubuduće dosta lakše da ga pronađe u trgovinama širom svijeta. Dakle, napokon se očekuje da PlayStation 5 bude široko dostupan, te da ne moramo više čekati na duge rokove isporuke i pritom plaćati više cijene.

Inače, Sony je prodao oko 30 miliona primjeraka PlayStation 5 konzole, a najveća prodaja zabilježena je krajem prošle godine.