in

YouTube Music s početkom godine dobio redizajn Library taba

YouTube Music uveo je novitete još u augustu prošle godine, ali su uklonjene svega nekoliko sedmica kasnije, da bi s početkom 2023. ipak stigao poveći redizajn za Library tab.

Prije ovog ažuriranja, Library je uglavnom bio nepromijenjen od otkako je 2018. YouTube Music nanovo pokrenut. Ali, kako su Home i Explore (prethodno Hotlist), kao i Now Playing, modernizirani, Library je ostao posljednji za redizajn. I sad, s posljednjim novitetom, YouTube Music odmah prikazuje sadržaj.

Konkretnije, prva stavka (View my) u ažuriranom tabu omogućava prebacivanje između Library, Downloads, Uploads i Device. Drugi način je da se “sheet” brzo povuče uz dva dodira na tab s donje trake. U usporedbi s dizajnom koji je uveden prošle godine, History je podignut na tab pored Casta, tako da više nije potrebno otvarati izbornik korisničkog računa za popis nedavnih pjesama.

Zatim dobivate na kojem se vide Playlists, Songs, Albums i Artists za filtriranje kroz popis koji čini ostatak tog dijela stranice. Odabirom prva tri izbora prikazat će se novi filter za preuzeti sadržaj, dok uz Artist dolazi jedan za pretplate.

Na kraju, padajući izbornik omogućava sortiranje prema nedavnoj aktivnosti, nedavno dodanom i nedavno reproduciranom, kao i “od A do Z” ili “od Z do A” kada filtrirate prema dolje. Zadani FAB omogućava dodavanje novih playlista, dok je “Shuffle all” druga glavna radnja.

Iako je teško za očekivati da će YouTube Music pridobiti obožavatelje Spotifyja ili Apple Musica, možda “otkine” pokoji dio kolača Tidalu, Deezeru i drugim streaming platformama. Naime, u studenome prošle godine je YouTube Music brojao 80 miliona pretplatnika. Cijena mu je na razini konkurencije, 7,96 eura mjesečno, nakon probnih mjesec dana koji su besplatni.

Pomaže što se radi o platformi iza koje je popularni YouTube, čiji je vlasnik Google. Pa, za ljubitelje naprednijeg algoritma u smislu pretraživanja, YouTube Music može biti vrlo dobar izbor.