in

Kako pronaći historiju obavijesti na Androidu?

Ako ste tip osobe koja ne voli zbrku na zaslonu svog Android uređaja, tada sasvim sigurno ne želite trpjeti zaostale i nepročitane obavijesti na vrhu zaslona, tj. u statusnoj traci. Upravo zbog ovoga možda često posežete za jednostavnim odstranjivanjem obavijesti koje vam nisu od presudnog značaja, ali u tom naletu nekad nehotice „počistite“ i one koje ste željeli pročitati.

Ako se radi o nečem važnom, kao što je npr. poslovni e-mail ili komentar na Google dokumentima, sasvim sigurno ćete zažaliti što ste te obavijesti impulzivno ili nehotice odstranili. I kako sad riješiti ovaj problem, odnosno kako doći do obavijesti koje ste propustili, nestale su vam sa zaslona, a da ne morate ulaziti u svaku aplikaciju pojedinačno?

Rješenje je jednostavno. U postavkama Android uređaja nađite stavku Obavijesti/Notifications te potom izaberite Povijest obavijesti/Notification history. Na nekim uređajima, kao npr Samsung Galaxy, morat ćete u podizborniku Obavijesti ući u Napredne postavke/Advanced settings kako biste mogli pristupiti Povijesti obavijesti. Kad ste jednom ušli, najvažnije je da je gumb Povijest obavijesti uključen, dakle ako nije, uključite ga.

Ukoliko jest, tada ćete na popisu vidjeti sve obavijesti koje ste primili u posljednja 24 sata. Naime, ovo je rok u kojem Android sistem čuva historiju obavijesti, te ih nakon njegovog isteka briše. To bi trebalo biti sasvim dovoljno da tokom dana provjerite jeste li propustili neku bitnu stavku. Obavijesti su na popisu organizirane kronološki i po aplikacijama, tako da se zaista nije problem snaći.