in

Korisnici iPhone 14 Pro modela prijavljuju čudan problem

​Apple je na jesen prošle godine predstavio iPhone 14 seriju.

Telefoni iz ove serije imali su određenih problema nedugo nakon predstavljanja. Sada korisnici jednog modela iz ove serije prijavljuju čudan problem.

Sve veći broj korisnika iPhonea 14 Pro modela prijavljuje čudan problem sa ekranom prilikom uključivanja ili otključavanja svojih uređaja.

Oni navode da se na ekranu pojavljuju zelene i žute vodoravne linije koje nestaju vrlo brzo.

Ono što je bitno jeste da nema dugoročnih posljedica, te da sam uređaj funkcioniše bez problema.

Apple je priznao postojanje ovog problema i obećao da će uskoro objaviti ažuriranje softvera koje će ga riješiti.

Moguće je da rješenje problema stigne sa manjom zakrpom ili uz iOS 16.3, koji Apple trenutno testira, zajedno sa članovima javnog beta programa.

Odgovor kompanije Apple ipak nije zvaničan, već je uočen u internim dopisima između ljudi u kompaniji koji su upoznati s ovom problemom. Problem je prvi put prijavljen prošlog mjeseca, tako da će Apple poprilično brzo odreagovati.

Nedugo nakon predstavljanja, korisnici iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modela, počeli su da objavljuju da se na njihovom telefonu pojavljuje poruka “SIM nije podržan”. Nakon toga, ekran se na kratko zamrzavao.

Baš kao što je slučaj i sa ovim problemom sa ekranom, Apple je nedugo nakon toga zvanično priznao da iPhone 14 modeli zaista imaju ovaj problem.

iPhone 14 Pro modeli imali su probleme i s kamerom, kao i sa funkcionisanjem Dynamic Island funkcije, dok su neki u Sjedinjenim Američkim Državama naveli da imaju veoma slab 5G signal i druge probleme koji se odnose na mrežu.