in

Savjeti da vaši uređaju traju duže

Sa preko 6,4 milijarde korisnika pametnih telefona u svijetu, promijena načina na koji se ophodimo prema našim uređajima – od toga kako i kada ih punimo do recikliranja i popravke – predstavlja pozitivan korak naprijed ka upotrebi koja je dobra za životnu sredinu.

Što duže koristite svoj telefon, to je bolje za planetu. Jedan od načina da osigurate da vaš uređaj bude u skladu sa vašim potrebama je da provjerite da li radi na najnovijem softveru. Time ćete osigurati najbolje, najbezbjednije korisničko iskustvo bez potrebe da redovno mjenjate svoje uređaje.

Reciklirajte…nikada nije bilo lakše

Da li znate da 90 posto materijala koji se koriste za izradu pametnih telefona mogu ponovo da se koriste? Sada postoji mnogo načina na koje možete da reciklirate svoju tehnologiju, od programa zamjene uređaja koje nude maloprodaje, do posećivanja namjenskih odjeljenja u vašem lokalnom centru za reciklažu.

Punite telefon u airplane modu

Režim rada telefona u airplane modu nije namjenjen samo za to kada se nalazite 56.000 km iznad zemlje. Punjenje telefona u airplane modu je brže od regularnog punjenja za oko 4 minuta zato što se u pozadini obrađuje manje podataka. Brže punjenje je takođe dobro za životnu sredinu jer što se brže uređaj puni, to mu je manje vremena potrebno da bude uključen u struju.