in

YouTube preduzima akcije u borbi protiv toksičnih komentara

YouTube je objavio ažuriranje, a tiče se toksičnih komentara koji narušavaju način komunikacije u zajednici.

Prethodno, servis je koristio alatke kao što su “popup” prozori kako bi ohrabrio učtivu interakciju, ali sada preduzima odlučniji pristup sa upozorenjima i pauzama.

Ukoliko YouTube detektuje i ukloni uvredljive komentare, obavijestiće korisnika da je prekršio pravila ponašanja. Ako ista osoba nastavi da objavljuje toksične komentare, dobiće “timeout” i neće moći da ostavlja komentare u periodu od 24 sata.

Korisnik može da odgovori na ovu akciju YouTubea, ukoliko veruje da je komentar neosnovano povučen, i uputi protest ali iz YouTube nije istakao da li će to pomoći da se pauziranje komentarisanja ukloni.

YouTube ima jednu od najtoksičnijih sekcija za komentarisanje na vebu i društvenim mrežama, a takođe je pretrpan botovima koji nude lažne nagradne igre, kriptovalute i drugo.

Kako bi se izborio sa ovim problemom, servis kaže da poboljšava automatizovani sistem detekcije i mašinskog učenja kako bi identifikovao i uklonio spam.

Iz kompanije kažu da je uklonjena 1,1 milijarda spam komentara rokom prve polovine 2022. godine, a da se sistemi konstantno poboljšavaju kako spameri menjaju taktiku.