in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nered u Twitteru se nastavlja: Zatvorili su sve svoje urede

Novi problemi

Zaposlenici su prošle sedmice dobili neočekivani mail u kojem stoji da se svi uredi zatvaraju do ponedjeljka, 21. novembra. Razlog trenutno nije poznat, ali „šuška se“ da previše ljudi napušta kompaniju te da vlada – opći haos.

„Stupa na snagu odmah. Privremeno zatvaramo naše urede i obustavit ćemo sav pristup bedževima za ulaz. Uredi će se ponovno otvoriti u ponedjeljak, 21. novembra. Hvala vam na vašoj fleksibilnosti. Molimo vas da se nastavite pridržavati politike kompanije suzdržavajući se od raspravljanja o povjerljivim informacijama kompanije na društvenim mrežama, novinarima ili drugo“, stajalo je u prošlosedmičnom mailu.

Kako prenosi BBC, vlasnik Twittera, Elon Musk, nedavno je rekao zaposlenicima da se moraju obvezati na dugo radno vrijeme i biti ekstremno „tvrdokorni“ ili da će u suprotnom napustiti kompaniju. Sudeći prema raznoraznim objavama na Twitteru, zaposlenicima se taj ultimatum nije svidio i krenuli su masovno davati otkaze.

„Mislim da će danas, kada se prašina raziđe, vjerovatno ostati manje od 2.000 ljudi. Svi u timu dobili su otkaz. Menadžer tog tima i njegov menadžer su otpušteni, a onda je i menadžer tog menadžera dobio otkaz. Osoba iznad toga bio je jedan od rukovoditelja koji je otpušten prvog dana. Niko nije ostao u tom ‘glavnom’ lancu“, ispričao je bivši zaposlenik Twittera za BBC.

Uz to, javio se još jedan zaposlenik, tvrdeći da su mnogi dali otkaz iako su bili spremni dugo raditi.