in ,

(VIDEO) Izlazak naslova “Dead Island 2” ponovo pomjeren

Nisu navedeni konkretni razlozi

Deep Silver je još jednom odložio Dead Island 2, a igra će prema posljednjoj objavi izaći 28. aprila sljedeće godine.

Vijest se pojavila na zvaničnom Dead Island Twitter nalogu, a odlaganje od 3. februara znači da je igra pomjerena za samo 12 sedmica, u poređenju sa nekoliko godina, koliko je prošlo od inicijalnog datuma izlaska (proljeće 2015. godine).

Tačan razlog odlaganja nismo dobili, tako da Dambuster Studios-u vjerovatno treba samo još dodatnog vremena. Studio je komentarisao i da shvata ironiju u ponovnom odlaganju Dead Island 2.

“Iskoristit ćemo dodatno vrijeme da bismo bili sigurni da možemo da lansiramo igru na koju smo ponosni što ćemo izdati. Svima onima koji čekaju godinama se zahvaljujemo što stu ostali sa nama, i izvinjavamo se što vas tjeramo da još malo čekate”, stoji u zvaničnoj izjavi koju prenosi IGN.

Novi trailer i gameplay video će biti objavljeni 6. decembra tokom Dead Island 2 Showcase-a, što bi trebalo da bude prvi pravi pogled na igru od kako je ponovo oživjela ovog avgusta, nakon godina komplikacija tokom razvojnog procesa.

Dead Island 2 je prvi put pomenut na E3 2014, a igra je do sada promijenila tri studija (Yager, Sumo Digital, Dambuster Studios).

Platforme: PC, Xbox One, PlayStation 4, Stadia, Xbox Series X i PlayStation 5