in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Samsungova nova aplikacija omogućava dijeljenje fajlova između platformi

Samsung je predstavio novu aplikaciju za dijeljenje fajlova, pod nazivom Dropship, kao dio svog Good Lock paketa aplikacija

Pomenuta aplikacija će korisnicima omogućiti lako prebacivanje fajlova na druge Android telefone, iOS uređaje ili na web.

Dropship aplikacija je trenutno dostupna korisnicima u Južnoj Koreji, preko Galaxy Storea. Za njeno instaliranje potreban je Android 13 uz One UI 5.0 interface. Aplikacija omogućava prebacivanje fajlova veličine do 5GB na dnevnom nivou. Za prebacivanje većih fajlova, svakako je bolje rješenje Nearby Share ili Quick Share.

Korisnici mogu da kreiraju link za dijeljenje, sa profilnom fotografijom i porukom, a potom da ga pošalju željenoj osobi. Pošiljalac može da podesi vrijeme validnosti linka.

Proces dijeljenja je u najvećoj mjeri jednostavan. Pošiljalac može da izabere fajl i platformu na kojoj će fajl biti poslat. Primalac može da ukuca posljednja četiri broja iz dijeljenog linka ili da skenira QR kod kako bi preuzeo fajl.

Prema pisanju GSMArena, ono što je bitno napomenuti, jeste da primalac ne mora da ima Dropship apliakciju niti Samsung nalog.

Za sada nije poznato da li će i kada Dropship aplikacija za dijeljenje fajlova između platformi postati dostupna širem broju korisnika.