in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

WhatsApp će uskoro dobiti novu opciju koja će mnoge oduševiti

Stiže nova mogućnost

Najnovija izvješća insajdera potvrđuju dolazak povezivanja više Android smartfona s jednim WhatsApp računom, a testiranje počinje u sklopu nove bete.

Prošlog smo mjeseca u beti WhatsAppa za Android dobili posebnu verziju ‘companion modea’ koja korisnicima omogućava povezivanje postojećeg WhatsApp računa na tablet s Androidom, a ovog mjeseca stiže ona koja radi na smartfonima.

Iako nije poznato kad će ‘poboljšana verzija’ ovog načina rada stići na telefone, ona se počela pojavljivati na nizu beta računa, što bi moglo značiti uskoro, piše WaBetaInfo.

Nakon povezivanja na drugi telefon, svi razgovori bit će dostupni na oba uređaja. S obzirom da se ipak radi o beta verziji, neke će opcije ostati nedostupne, poput one za praćenje lokacije uživo, kao i uređivanja lista objava i naljepnica.

Opcija trenutno podržava do četiri uređaja, s time da su razgovori i dalje enkriptirani – nezavisno o tome koji smartfon koristite.

‘Companion mode’ za više Androida dostupan je samo nekim korisnicima WhatsAppove najnovije bete, a navodno će doći većem broju ljudi tokom sljedećih sedmica.