in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nova drama: Musk zaposlenike Twittera upozorio na mogućnost bankrota?

Problemi u startu

Otkako je prije dvije sedmice Elon Musk i službeno preuzeo vlasništvo nad Twitterom, stvari su se na toj mreži, ali i u kompaniji u potpunosti promijenile.

Jedan od prvih poteza koje je Musk napravio kad je preuzeo kontrolu nad kompanijom, bila je otpuštanje nekoliko direktora i gotovo polovice zaposlenika. Kako je objasnio, to je bilo nužno jer Twitter gubi novac. No, zaposlenici koji su “imalil sreće” i ostali, dobili su još jedno Muskovo iznenađenje. U svom prvom obraćanju zaposlenicima, Musk je istaknuo kako ne može isključiti mogućnost da ta kompanija bankrotira.

Musk je u e-mailu poslanom zaposlenicima ranije tog dana napisao kako “Twitter neće moći preživjeti nadolazeće privredne probleme” ako ne poveća prihode od pretplate i tako nadoknadi gubitak od oglašavanja.

Američki mediji prenose kako je Musk na sastanku sa zaposlenicima upozorio kako bi kompanija mogla izgubiti milijarde dolara u sljedećoj godini. Podsjetimo, Twitter se, nakon promjene vlasništva, nalazi u minusu od 13 milijardi dolara, a samo kamate u sljedećih godinu dana penju se na 1,2 milijardi dolara.

Svi ti potresi u Twitteru izazvali su negodovanje oglašivača, pa su neki odlučili zaustaviti oglašavanje na toj platformi “dok ne shvate bolje u kojem smjeru ide platforma pod novim vodstvom”, podsjeća Reuters.