in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Suspendovali su Vam račun na Twitteru? Imamo loše vijesti!

Suspendovani Twitter nalozi neće biti vraćeni

Elon Musk novi vlasnik Twittera, rekao je danas da nalozi na toj društvenoj mreži koji su suspendovani neće biti vraćeni za manje od “nekoliko sedmica”.

AP navodi da je to važna odluka uoči predstojećih američkih poslaničkih izbora.

“Twitter neće dozvoliti nikome ko je s platforme sklonjen zbog kršenja njenih propisa, da se vrati dok ne budemo imali jasan proces za to, za šta će biti potrebno najmanje još nekoliko sedmica”, napisao je na Twitteru novi vlasnik te platforme.

On je podsjetio na svoj plan za formiranje “Savjeta za umjerenost sadržaja” koji će biti sastavljen od predstavnika vrlo različitih mišljenja, i svakako uključivati zajednicu za odbranu građanskih prava i grupe koje se protive nasilju motivisanom mržnjom.

Ovo Muskovo obećanje znači da bivši američki predsjednik Donald Trump neće moći da se vrati na Twitter prije izbora za američki Kongres idućeg utorka, 8. novembra.

Trump je izbačen sa platforme ubrzo poslije napada njegovih pristalica na vašingtonski Kapitol u januaru 2021, pod optužbom da ih je pozivao na nasilje.

Bivši republikanski predsjednik je u međuvremenu rekao da se nikad neće vratiti na Twitter obzirom da je pokrenuo svoju društvenu mrežu – Truth Social.