in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ovo su ključne specifikacije Xiaomi 13 Pro telefona!

Otkriva poznati leaker

Xiaomi bi do kraja ove godine trebao predstaviti Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro. O ova dva telefona već smo saznali neke informacije i sada ih se pojavljuje još.

Očekivano, Xiaomi 13 Pro pohvalit će se skupom zavidnih specifikacija. Leaker Yogesha Brar na svom Twitter profilu podijelio je neke detalje o ovom telefonu. Tako on navodi da će ovaj flagship telefon stići sa E6 AMOLED LTPO ekranom dijagonale 6,7”. Stopa osvježavanja ekrana bit će 120 Hz.

Telefon će na zadnjoj strani navodno imati tri senzora kamere. Glavni će biti onaj od 50 MP s veličinom od 1”, a radi se navodno o Sony IMX989 senzoru. Pored njega, tu će, kako on navodi, biti ultraširoki senzor od 50 MP i telefoto senzor od 50 MP. Naprijed će navodno biti selfie kamera sa senzorom od 32 MP. Ono što je veoma bitno jeste to što će Xiaomi 13 Pro, a vjerovatno i obični Xiaomi 13, stići sa Leica optimizovanim kamerama, prenosi GSmArena.

Nadalje, leaker navodi da će Xiaomi 13 Pro biti opremljen još nepredstavljenim Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipom. On će biti uparen sa 8 GB i 12 GB radne memorije (RAM-a), odnosno 128 GB, 256 GB i 512 GB prostora za unutrašnju pohranu. Telefon će biti isporučen sa MIUI 14, koji će biti baziran na Androidu 13. MIUI 14 zapravo bi mogao biti predstavljen na istom događaju kad i Xiaomi 13 serija.

Ispod poklopca telefona naći će se baterija kapaciteta 4800 mAh s podrškom za brzo punjenje od 120 W.

Očekivati je da u narednim danima saznamo još više konkretnijih i pouzdanijih informacija o Xiaomi 13 seriji.