in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

NASA imenovala komisiju za istraživanje NLO-a

NASA

Prošlog juna, NASA je objavila da će sazvati panel (komisiju) za proučavanje “neidentificiranih zračnih fenomena” (UAP), poznatih kao NLO, za koje je rekla da ne vjeruje da su izvanzemaljskog porijekla, no ne želi isključiti ni tu mogućnost.

Sada je američka svemirska agencija predstavila komisiju sastavljenu od 16 osoba koje će se fokusirati na “neklasificirana viđenja i druge podatke prikupljene od civilne vlade i komercijalnog sektora”.

Panelom predsjeda David Spergel, bivši voditelj astrofizike na Sveučilištu Prince. Ostali članovi uključuju Anamariju Berea, istraživačku podružnicu SETI (Search for Intelligence Life) instituta u Mountainviewu, Kalifornija; umirovljenog NASA-inog astronauta i testnog pilota Scotta Kellya, dok su drugi u rasponu od oceanografa preko astrofizičara do naučnih novinara. Čitav popis članova panela s njihovim profesionalnim profilima možete pronaći na ovoj poveznici.

Panel je odvojen od Pentagonove skupine koja istražuje UAP-ove koje su prijavili vojni piloti, a istražuju ih američki obrambeni i obavještajni dužnosnici.

U panel nisu pozvani stručnjaci za specijalne efekte poput Corridor Crewa koji su vješti u uočavanju lažnih i izmijenjenih isječaka. U nedavnom videu, grupa je razotkrila niz poznatih video isječaka NLO-a, čak i iz Pentagona, pripisujući ih običnim pojavama kao što su šarenica fotoaparata, ptica i infracrveni odbljesak objektiva.

Čini se da ni sama NASA ne vjeruje da se puno toga događa s ovim videima i viđenjima. Međutim, navodi se da panel još uvijek može imati važnu ulogu u određivanju kako ih klasificirati, čak i ako vanzemaljci nisu uključeni.

“Razumijevanje podataka koje imamo o neidentificiranim zračnim fenomenima ključno je za pomoć u izvlačenju naučnih zaključaka o tome što se događa na našem nebu”, rekao je NASA-in pomoćnik administrator Thomas Zurbuchen.

“Podaci su jezik naučnika i čine neobjašnjivo objašnjivim”, dodaje.