in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Googleov robot “razvaljuje” u stolnom tenisu

Robotika

Današnji roboti u sebi imaju ugrađen AI koji im omogućuje da nas pobjeđuju u gotovo svim igrama na ploči, od šaha do Go, a uskoro bi nas mogli pobjeđivati u sportovima poput košarke i nogometa, gdje smo ih već imali prilike vidjeti na djelu.

Najnoviji pod nazivom i-Sim2Real, koristi Googleov AI za igranje stolnog tenisa i zahvaljujući naprednim algoritmima, strojnom i potpomognutom učenju, sve je uspješniji protiv ljudskih igrača, navodi kompanija Google.

Važno je naglasiti da je robot u sadašnjoj fazi “kooperativan“, što znači da samo vraća lopticu na stol preko mreže i ne pokušava igrati napadački i na bodove, ali budite sigurni da će ga uskoro opremiti algoritmima za predviđanje ljudskih udaraca i izvođenje “top spinova” i “rezanaca” pa ćemo vidjeti hoće li Kinezi još dugo dominirati u ovom sportu.

Google je napravio demonstraciju u kojoj pokazuje da robot može gotovo beskonačno vraćati lopticu na stol, pri čemu je postigao rekord od 340 uzastopno vraćenih loptica u jednom gemu, kao što možete vidjeti u ovom videu.